Balzac behövde bara gräva ett par decimeter ner för att hitta sin berättelse. Jag måste gräva mycket djupt. Kanske femtio meter. Men det besvärar mig inte, jag är en utmärkt grävare.

Den globale japanen


stella2


disco

Ett kvarts sekel har gått sedan forskare upptäckte hivviruset. Genombrottet spåddes ge ett aidsvaccin inom tre år. Men nu, drygt 25 miljoner människoliv senare, ifrågasätter forskare att ett sådant blir verklighet — någonsin

Aidsvaccin kanske aldrig blir verklighet

Fascinerande


ちび日本人

Har varit rätt dött här, när jag kom hem från Japan var det tenta-pluggande ändå till förra veckan. Men nu följer en liten sammanfattning av Japan-resan.


Kamera-shopping


“Ett annat krav från sd är sänkt moms på dansbandsmusik”

Taxi - Tåg - Flyg - Flyg - Tåg - Tåg - Buss - Hemma!

Shin-Nakano
Shinjuku
Narita
Köpenhamn
Arlanda
Stockholm
Linköping

20 timmar …Vi har snurrat runt lite på Kyūshū nu, vi tog tåget från Kyoto till Hakata (Fukuoka) och hittade ett kasst hotell med trasig AC. Dagen efter åkte vi ner till Kumamoto och tittade på ett häftigt slott, sen åkte vi upp till Hakata igen för att åka ner på öst-sidan till Beppu. Beppu var dock inte så himla häftigt, lite Kanarieöarna över det, “mass tourism at it’s worse”.


Efter en natt på ett Ryokan i Beppu med Onsen-häng, tittade vi på lite illaluktande ånga och kokande källor, för att sedan ta oss till Hiroshima via Kokura.


Här i Hiroshima har vi hittat ett riktigt bra hotell i centrum, dock måste vi kommunicera med personalen via något babelfish-liknande sida. :-)


Här är lite bilder från Hiroshima, tåget dit från Kokura och Atomic Bomb Dome.


Neverstore